Díl 17: Záludnosti fakturace eshopů do zemí EU

České eshopy čím dál častěji prodávají své zboží i za hranice. Ovšem v tomto případě je třeba věnovat zvýšenou pozornost fakturám. Na co byste si měli dát pozor?

 

Dva typy daňových režimů

Nejen pro eshopy existují dva typy daňových režimů, kterým podléhají obchody uskutečněné v rámci Evropské unie. Pojďme si je tedy představit:

 

1. MOSS

Režimu MOSS podléhá poskytování služeb fyzickým osobám na území Evropské unie. Povinnost odvést DPH je v tomto případě na poskytovateli služby, nicméně DPH se odvádí ve státě příjemce. K tomu je samozřejmě nutná registrace, stačí však pouze v jednom členském státě, nikoli pokaždé znovu. Faktura je vystavena včetně DPH dle daňových předpisů cílové země.

 

2. Reverse charge

Do režimu Reverse charge spadá prodej zboží či služeb právnickým osobám, které jsou plátci DPH. Přistupuje se k němu v případě poskytnutí služeb nebo prodeji zboží mezi členskými státy Evropské unie.

Jedná se o takzvané obrácené zdanění, neboť povinnost odvést DPH za produkt nebo službu je na příjemci, samozřejmě v místě jeho podnikání. Jestliže plátcem služby jsou příjemce i poskytovatel, daň přiznává příjemce a faktura je vystavena bez DPH.

 

Zajímá vás, jak si můžete snadno a rychle přivydělat přes internet? Nemusíte si rovnou zakládat nový eshop, ale využijte i dalších možností, které internetové prostředí nabízí. Velmi efektivní je koupě již zaběhnutého eshopu nebo pronájem eshopu. Přivydělejte si, ať už jste na mateřské, nebo pracujete.

Chcete začít úspěšně podnikat?
Sestavíme Vám příležitost namíru
Máte dotaz?

Pomůžeme Vám s výběrem e-shopu!


Prodej e-shopu s napojením na dodavatele

Garantujeme

Další Eshopy k prodeji

Nezavázná konzultace


Volejte denně od 11:00 do 18:00. Společně probereme Vaši představu o eshopu a nabídneme nejvýhodnější řešení.


OD ROKU 2011

Tvoříme webové stránky, provozujeme internetové obchody a prodáváme zboží za MO i VO ceny.

17 tis.Objednávek

Zpracovali jsme více než 17 tisíc objednávek obsahující více než 80 tisíc produktů.

V hodnotě 31mil. Kč

Hodnota zpracovaných objednávek již přesahuje 31 milionů korun. Připojte se k nám!